OpenStack IL 2013

OpenStackכבר כמה חודשים טובים לא יצא לי להשתתף בכנס בארץ. שילוב של עומס מאד גדול בעבודה (שגם הבלוג הזה סובל קשות ממנו), כמה פרויקטים אישיים ובעיקר הרגשת האכזבה שיש לי בסוף היום, ברוב הכנסים אליהם הלכתי בשנים האחרונות. גם לכנס ה – OpenStack הלכתי ללא ציפיות גבוהות ואני חייב להודות שהופתעתי לטובה ועל כך מגיעות ברכות למארגנים (IGTCloud).

מה זה OpenStack

לפני שנדבר על ההכנס, כמה מילים (והאמת שאני חייב להקדיש לנושא פוסט שלם בהקדם) על OpenStack.

OpenStack הנה מערכת הפעלה למחשוב ענן. תחשבו רגע על מערכת ההפעלה במחשב שלכם, בין אם מדובר על Mac, Linux או חס וחלילה Windows, התפקיד המרכזי של מערכת ההפעלה הוא לנהל את משאבי החומרה עליהם אתם רצים ולספק ממשק משתמש נוח לניצול יעיל של משאבים אלו. OpenStack עושה בדיוק אותו דבר, רק ב – Scale הרבה יותר גדול.

במקום לנהל מחשב בודד, מדובר על ניהול של שרתים רבים וכנ"ל לגבי התקנים אחרים כגון רשת, איחסון וכו'. התוצאה הסופית הנה מערכת הפעלה, שלוקחת קבוצה של רכיבי חומרה (כגון שרתים) ומאפשרת ניהול שלהם והקצאה של מכונות וירטואליות למשתמשים בצורה פשוטה מאד, באמצעות מערכת ניהול מבוססת Web.

במיטב המסורת של שרותי ה – Cloud השונים, OpenStack כוללת API, המאפשר ביצוע פעולות אוטומטיות על גבי המערכת ושילוב ה – API ברכיבים וכלי ניהול אחרים (בכנס דובר המון על Puppet ככלי ניהול), מאפשר יצירת מערכות אוטומטיות מורכבות לניהול מאות מכונות פיזיות ואלפי שרתים וירטואליים.

OpenStack הנו פרויקט Open Source שפותח במקור (החל מיולי 2010) על ידי NASA ו – RackSpace וכיום שותפות למייזם מעל 150 חברות כשהמובילות שבהן כוללות את IBM, HP, Intel, Dell ועוד.

OpenStack IL 2013

זאת היתה הפעם השלישית שהכנס מתקיים בישראל ואם לשפוט לפי האולם המלא מפה לפה, לפחות בחלק הראשון של הארוע, והאורחים המכובדים שהגיעו מחו"ל, קיימת התעניינות רבה ב – OpenStack בשוק הישראלי.

החלק הראשון של הארוע כלל הרצאות (Keynotes) של Jonathan Bryce, נציג ה – OpenStack Foundation בארוע, Chris Jackson מ – RackSpace שהציג את הפתרון שמציעה החברה לארגונים שרוצים לאמץ את OpenStack ונציגי Intel, IBM ו – Alcatel שהציגו את האני מאמין שלהם ל- Cloud ואיך CloudStack עוזר להם לממש אותו.

רוב ההרצאות בחלק זה היו עם ניחוח קל של Sales Pitch, למעט ההרצאה של קובי הולזר מ – LivePerson, שהציג את ההטמעה המאד מרשימה שנעשתה באירגון ל – OpenStack במהלך השנה האחרונה. LivePerson מחזיקים כיום מאות שרתים ב – Production, עליהם רצים כ – 1300 שרתים וירטואלים וכל זה באמצעות OpenStack ו – Puppet. התוכנית של LivePerson היא להגיע ל – 2000 שרתים וירטואליים עד סוף השנה.

החלק הראשון של הארוע ננעל בפנל של רוב המשתתפים בחלק זה וממנו היה ניתן ללמוד (אם כי בין השרות) ש – OpenStack, למרות שנראית מאד מרשים במבט ראשוני, הנה פתרון שעוד צריך להשקיע בו לא מעט על מנת שיהפך ל – Mainstream. שתי הנקודות המרכזיות שעלו בפנל היו הקושי בהתקנה הראשונית (וכמות חברות האינטגרציה שנכחו בכנס מצביעה על בעיה אמיתית), למי שעושה את צעדיו הראשונים עם המערכת וחסרון בפיצ'רים מרכזיים כגון High Availability. ועדיין, למרות התוכן השיווקי והעובדה שמדובר על מערכת בשלבים יחסית ראשוניים,התרשמתי מאד מהפוטנציאל והארכיטקטורה של המערכת ומהקהילה המאד מרשימה (הן של חברות ענק והן של גופים יותר קטנים ואנשים פרטיים) שעומדת מאחורי הפרויקט.

החלק השני של הארוע היה בעל אופי הרבה יותר טכני וכלל שני מסלולים ובהם הרצאות על כלים ושימושים שונים ב – OpenStack. למרות שרוב ההרצאות שראיתי סבלו קשות מחוסר זמן (בפעם הבאה, אני מציע למארגנים להקטין את מספר הדוברים אבל לתת לכל דובר את הזמן הדרוש לו, לפחות בחלקים היותר טכניים של הכנס) וברוב המקרים הדוברים ויתרו על הדגמה של הטכנולוגיה והסתפקו בשקפים בלבד.

הייתי רוצה לציין שתי הרצאות שבלטו, הן בזכות התוכן והן בזכות הדוברים המצויינים. ההרצאה של Florian Haas על Ceph (ספ), מערכת ניהול קבצים בה ניתן להשתמש ב – OpenStack, היתה מאד מעניינת ועשתה לי קצת סדר בעולם מערכות הקבצים המתקדמות. זאת לא הפעם הראשונה שאני שומע על Ceph או מערכות דומות כמו GlusterFS ואם מעולם לא שמעתם עליהן, אל תרגישו רע, מדובר על Bleeding Edge אמיתי ויקח זמן עד שמערכת יומיומיות יתחילו להשתמש בהן. ההרצאה של Florian זמינה באתר של החברה שלו Hastexo.

המרצה השני שמאד נהנתי לשמוע היה Alex Freedland, מחברה רוסית במקור בשם Mirantis, השותפה בפיתוח פלטפורמת ה – OpenStack. ההרצאה של אלכס הייתה הרבה פחות טכנית אבל מאד משעשעת – איך מפתחים מערכת High Availably, מבוססת OpenStack, באמצעות Puppet, כשהלקוח הוא…. עז!

יום ארוך אבל בהחלט משאיר אותי עם טעם של עוד ורצון אמיתי לנסות ולהרים את ה – OpenStack הראשון שלי, השאלה היא רק מתי יהיו לי כמה שעות פנויות בשביל זה?

אודות הכותב

בועז זינימן
Technical Evangelist ב – AWS. לפי שהצטרף ל – AWS שימש כדירקטור בכיר לאסטרטגיית Cloud בחברת התוכנה Rogue Wave Software אשר רכשה את Zend Technologies ב – 2015. בעשור האחרון ניהל את הצוותים הטכנולוגיים ב – Zend, כולל תיכנון ופיתוח כל מערכות ה – Web, פתרונות Hosting, אסטרטגיית IT ותשתיות. לפני שהצטרף ל – Zend, במהלך 15 השנים האחרונות, ניהל צוותי פיתוח Web במספר חברות טכנולוגיה בישראל. מתמחה בעיקר במחשוב ענן ובמערכות LAMP - Linux Apache MySQL PHP ובעל הסמכת ZCE - Zend Certified Engineer משנת 2005.

2 תגובות על "OpenStack IL 2013"

  1. תודה נתי.

    בימינו זה לא פשוט לצאת לכנס של יום אז יומיים זה אתגר רציני (ששמור בד"כ לכנסים בחו"ל). אני הייתי שמח אם פשוט היו פחות מרצים או יותר מסלולים. קשה להעביר חומרים טכניים בזמן כל כך קצר.

    וכל הכבוד לצוות, הרמתם יופי של ארוע!

  2. תודה על הפידבק!
    לגבי הזמן להרצאות הטכניות .. הית ממליץ על כנס ליומיים?

    לגבי אירגון הכנס חשוב לציין שכל נושא האתר המרצים ווהתכנים נעשה בעזרת קבוצת מתנדבים גדולה יותר שכללה את שלמה סווידלר, שמואל ברקוביץ מ Radware קובי הולצר מ live person ו אורי כוהן אנוכי ואליזה מ GigaSpaces
    בנוסף לכך דותן הורביץ גם הוא מגיגהספייסס דאג לאירגון הקורס בימים שלאחר הכנס.

כתוב תגובה

כתובת הדואר שלך לא תפורסם.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.