העידכון הטכנולוגי: חידושים ב-Amazon Q Developer, Outposts דור שני ו-AWS Region חדש בצ’ילה

העידכון הטכנולוגי

עוד שבוע עם העדכונים החמים ביותר מעולם ה-AWS. השבוע היה עמוס בעידכונים טכנולוגיים חשובים במיוחד בתחום ה-AI והפיתוח, עם דגש מיוחד על שיפורים משמעותיים ב-Amazon Q Developer, שדרוגים ב-Amazon Bedrock, ואפילו הכרזה על region חדש בצ’ילה. בואו נצלול לעומק ההכרזות המשמעותיות ביותר.

Amazon Q Developer: חוויית פיתוח אינטראקטיבית ואג’נטית חדשה ב-IDE

Amazon Q Developer מציג חוויית פיתוח אינטראקטיבית ואג’נטית חדשה שזמינה כעת ב-Visual Studio Code. זהו צעד משמעותי קדימה שמשנה את האופן בו אנחנו כותבים ומתחזקים קוד, עם יכולות שיתוף פעולה בזמן אמת.

האסיסטנט החדש מבין את הקונטקסט של בסיס הקוד שלך ועוזר להשלים משימות מורכבות באמצעות שיחה טבעית, תוך שמירה על רצף העבודה שלך והגדלת מהירות הפיתוח. מה שמרשים במיוחד הוא היכולת של Amazon Q Developer לספק נימוקים להצעות שלו ולאפשר לך לבחור בין שינויים אוטומטיים או אישור שלב-אחר-שלב של השינויים. מה שנותן לך שליטה מלאה על תהליך הפיתוח.

השירות תומך במגוון שפות כמו אנגלית, סינית, צרפתית, גרמנית, איטלקית, יפנית, ספרדית, קוריאנית, הינדית פורטוגזית, וכן, אפילו בעברית, מה שהופך אותו לכלי באמת גלובלי עבור מפתחים.

הנה הדגמה קצרה על פרוייקט הסיכום השבועי שלי:

Amazon Q Developer באינטגרציה עם GitHub (השקת Preview)

עוד חדשות חשובות באותו תחום, Amazon Q Developer זמין כעת ב – Preview בתוך GitHub!

זהו שיפור משמעותי עבור מיליוני מפתחים המשתמשים ב-GitHub על בסיס יומיומי, בין אם בעבודה או בפרויקטים אישיים. כעת הם יכולים להשתמש ב-Amazon Q Developer לפיתוח תכונות, סקירות קוד ומיגרציה של קוד Java, ישירות בממשק של GitHub.

לאחר התקנת האפליקציה מ-GitHub, המפתחים יכולים להשתמש בתגיות כדי להקצות issues ל-Amazon Q Developer. האג’נט מיישם באופן אוטומטי תכונות חדשות, יוצר תיקוני באגים, מבצע סקירות קוד על pull requests חדשים, ומודרניזציה של אפליקציות Java מדור קודם, הכל בתוך פרויקטים ב-GitHub.

מה שמעניין במיוחד הוא שהאג’נטים משתמשים אוטומטית בכל תהליכי העבודה של pull request, מדייקים את הפתרון ומוודאים שכל הבדיקות עוברות. המפתחים יכולים גם לשתף פעולה ישירות עם האג’נטים על ידי הוספת הערות ב-pull request, ו-Amazon Q Developer יגיב עם שיפורים, תוך שמירה על המעורבות של כל חברי הצוות.

שילוב Amazon Q Developer ב-GitHub מאפשר לצוותי פיתוח להביא תוכנה איכותית לשוק מהר יותר, תוך שמירה על סטנדרטים של אבטחה ותאימות. האינטגרציה זמינה ב-GitHub, וניתן להתחיל להשתמש בה היום בחינם – ללא צורך בחשבון AWS.

Amazon Q Developer CLI – תמיכה ב-Model Context Protocol (MCP) להעשרת הקונטקסט

ולא סיימנו (אמרתי שהעידכון הטכנולוגי היום חם במיוחד) עם חדשות בתחום ה-Amazon Q Developer: כעת Amazon Q Developer CLI תומך ב-Model Context Protocol (MCP).

MCP הינו פרוטוקול קוד פתוח המגדיר תקן אחיד לאופן שבו מודלים של בינה מלאכותית יכולים לתקשר באופן מאובטח ומובנה עם כלים חיצוניים, מאגרי מידע וממשקי API.

העידכון החדש מאפשר אינטגרציה עם מקורות מידע חיצוניים לקבלת תשובות מודעות-קונטקסט. זה מעניק למפתחים את היכולת לחבר אינטגרציות מוכנות מראש או שרתי MCP התומכים ב-stdio, לשיפור דיוק הקוד, הבנת נתונים וביצוע שאילתות.

תכונה זו מייעלת משימות פיתוח ובקרוב תורחב גם לתוספי IDE של Amazon Q Developer. מה שיאפשר למודלים של Amazon Q להשתמש בנתונים חיצוניים כדי לתת מענה טוב יותר למשימות מורכבות.

בשימוש עם Amazon Q CLI, המפתחים יכולים כעת לשלב נתונים חיצוניים להעשרת הקונטקסט ולקבל תשובות מדויקות יותר. זה יכול לשמש למגוון יישומים, החל מאוטומציה של דפדפנים ועד לכלים מותאמים אישית לארגונים.

בדרך ל-AWS South America (Chile) Region

AWS הכריזה על תוכניות להשקת region חדש בצ’ילה עד סוף 2026. ה-AWS South America (Chile) Region יכלול שלושה Availability Zones בעת ההשקה, מה שמביא את תשתית ושירותי AWS קרוב יותר ללקוחות בצ’ילה. זהו ה-AWS Region השלישי באמריקה הלטינית לצד הרגיונים הקיימים בסאו פאולו ומקסיקו.

למה זה משמעותי כל כך עבור מפתחים? ראשית, ה-Region החדש יביא טכנולוגיות מתקדמות בענן, כולל artificial intelligence (AI) ו-machine learning (ML), קרוב יותר ללקוחות באמריקה הלטינית. באמצעות חיבורי פס-רחב על סיבים ייעודיים, ה – Region יתמוך ביישומים הדורשים שכפול סינכרוני תוך מתן גמישות להריץ workloads ולאחסן נתונים מקומית כדי לעמוד בדרישות שמירת נתונים מקומית.

מערכות Outposts מדור שני

AWS מכריזה על הזמינות הכללית של מערכות Outposts מדור שני עם שיפורים משמעותיים כולל מכונות EC2 x86 העדכניות ביותר ואפשרויות רשת מתקדמות. שיפורים אלה מספקים כפליים vCPU, זיכרון ורוחב פס רשת, ביצועים טובים ב-40%, ותמיכה בעומסי עבודה בעלי Latency נמוך במיוחד.

מערכות Outposts מדור שני הן פתרון מצוין עבור מפתחים שצריכים להריץ יישומים בסביבה היברידית, תוך שמירה על יתרונות הענן וטיפול בדרישות הנוכחות המקומית. זה יכול להיות קריטי עבור יישומים הדורשים Latency נמוך או עמידה בתקנות נוקשות לגבי מיקום נתונים.

CloudWatch Introduces Tiered Pricing for Lambda Logs

הכרזה חשובה נוספת היא ש-Amazon CloudWatch מציגה תמחור מדורג ללוגים של AWS Lambda. התמחור ב-US East מתחיל ב-$0.50/GB עבור CloudWatch ו-$0.25/GB עבור S3 ו-Firehose, שניהם יורדים במדרג עד ל-$0.05/GB. עדכון זה משפר את הגמישות בניהול לוגים בכל האזורים התומכים.

זהו עדכון משמעותי עבור מפתחים שמפעילים פונקציות Lambda בהיקף גדול, שכן הוא יכול להפחית משמעותית את העלויות הקשורות בניהול לוגים. האפשרות להעביר לוגים ישירות ל-S3 או Firehose מוסיפה גמישות נוספת בניהול דפוסי השמירה.

סיכום

העידכון הטכנולוגי השבוע היה עמוס בהכרזות משמעותיות עבור מפתחים בסביבת AWS, עם דגש מיוחד על שיפורים בתחום ה-AI והפיתוח. האינטגרציה החדשה של Amazon Q Developer עם GitHub, חוויית הפיתוח האינטראקטיבית החדשה ב-IDE, ותמיכה ב – MCP – כל אלה מציעים כלים חזקים יותר למפתחים לבניית אפליקציות חדשניות.

העידכונים לא מפסקים לרגע, עם פיתוחים מהירים וחדשנות בכל תחומי הענן. אמשיך לעקוב אחר החדשות והעדכונים האחרונים כדי לשמור אתכם מעודכנים בכל מה שמתרחש בעולם ה-AWS.

עוד חדשות AWS – בעמוד ה – News.

אודות הכותב

בועז זינימן
בועז זינימן הוא Head of Developer Relations EMEA ב - AWS, חטיבת שרותי הענן של אמזון ומנהל צוות של Developer Advocates באירופה, המזרח התיכון ואפריקה. במסגרת תפקידו, בועז עוזר לחברות להבין טוב יותר את הפוטנציאל של מחשוב ענן והשירותים השונים של AWS. לבועז עשרות שנות ניסיון בפיתוח, תפעול, ארכיטקטורה וניהול IT במגוון גדול של חברות טכנולוגיה מובילות בישראל.